pasta kanapkowa

Pasta z twarogu z rybą i suszonymi pomidorami

Nie lubię klasycznych kanapek, czyli chleb, masło i szynka/ser. Lubię, jak na chlebie coś się dzieje. Dlatego też często sięgam po pasty do kanapek – te gotowe i te domowe. Pasta z twarogu z rybą i suszonymi pomidorami jest jedną z moich ulubionych. To taki przepis z dzieciństwa, lekko podrasowany 😉 Robi się ją bardzo szybko i równie szybko znika!

Pasta z twarogu z rybą i suszonymi pomidorami

Składniki

  • 200 g twarogu półtłustego (kostka)
  • 200 g sardynek lub szprotek w oleju (puszka)
  • 5 suszonych pomidorów
  • pieprz
  • sól (opcjonalnie)
  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Liczba porcji: 4

Wykonanie

  1. Twaróg rozgniatamy widelcem.
  2. Z ryby usuwamy kręgosłupy (opcjonalnie) i również rozgniatamy.
  3. Rybę wraz z olejem dodajemy do twarogu i dokładnie mieszamy.
  4. Pomidory suszone kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do pasty.
  5. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem oraz opcjonalnie solą.

Smacznego!

Wskazówki

  • Jeśli twaróg jest suchy, to pasta również taka może wyjść. Wtedy warto dodać trochę jogurtu naturalnego lub śmietany.
  • Opcjonalnie można dodać cebulę lub szczypiorek.
pasta kanapkowa
Pasta z twarogu z rybą i suszonymi pomidorami
Posts created47

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top